dah banyak kali guna resepi ni. tak pernah tak menjadi. guna pemanggang ajaib ja. haaa cangak lagi. jom la cuba.
BAHAN A (ayak semua)
- tepung gandum 2 cawan
- serbuk penaik 1 st
- soda bikarbonat 1 st
- tepung gandum 2 cawan
- serbuk penaik 1 st
- soda bikarbonat 1 st
BAHAN B (Kisar semua)
- 1 cawan minyak
- 1 cawan gula
- 3 biji telur
- 1 cawan minyak
- 1 cawan gula
- 3 biji telur
BAHAN C (Lenyek halus)
- pisang berangan 4/5 biji
- pisang berangan 4/5 biji
CARA_CARA
1- campurkan bahan A, B dan C dan gaul sekata. Boleh tambah chocolate chip atau apa2 la.
2- lumur butter pada pemanggang ajaib.
3- masukkan bahan kek kita tadi dan letak atas dapur. Api paling perlahan ya ibarat "hidup segan mati tak mahu" tu. Haha. Jgn kuat nanti hangit. Tutup tudung pemanggang.
4- Dalam 15-20 minit, pusingkan pemanggang. selepas pusing, Cuba buka periuk. Dh warna coklat tu OK. Sekarang tunggu 10-15 minit utk bg masak bhgian atas tadi. Dah cukup masa n pusing tgok klu dh warna coklat mcm bhgian bawah td dah OK. Cuba cucuk Pakai lidi tgok. Kalau tak melekat maknanya masak dh kek kita.
5- tunggu sejuk sebelum dipotong dan dihidangkan.
1- campurkan bahan A, B dan C dan gaul sekata. Boleh tambah chocolate chip atau apa2 la.
2- lumur butter pada pemanggang ajaib.
3- masukkan bahan kek kita tadi dan letak atas dapur. Api paling perlahan ya ibarat "hidup segan mati tak mahu" tu. Haha. Jgn kuat nanti hangit. Tutup tudung pemanggang.
4- Dalam 15-20 minit, pusingkan pemanggang. selepas pusing, Cuba buka periuk. Dh warna coklat tu OK. Sekarang tunggu 10-15 minit utk bg masak bhgian atas tadi. Dah cukup masa n pusing tgok klu dh warna coklat mcm bhgian bawah td dah OK. Cuba cucuk Pakai lidi tgok. Kalau tak melekat maknanya masak dh kek kita.
5- tunggu sejuk sebelum dipotong dan dihidangkan.
Selamat Mencuba. Sila shareee
No comments:
Post a Comment
hAi KaWaN yAng cOMel, TingGalkan KOmEn LepAs Baca yer, SaTu PuN Ok. :)